Autoflame brandermanager

De gasprijzen in Nederland blijven maar stijgen. De prijs die u voor het verbruik moet betalen beïnvloed niet alleen uw concurrentiepositie maar uiteindelijk ook uw winstcijfer. Bokma Klimaat B.V. kan niet voor u de prijs voor het gas verlagen, maar wel het gasverbruik.
 
Al sinds 2004 is Bokma Klimaat B.V. officieel Technology Centre van Autoflame brander besturingsystemen in Nederland. Wat kan een nieuw besturingssysteem voor u doen?
 
Werking Autoflame (brander besturingsysteem)
Er zijn twee belangrijke factoren om een zo effectief mogelijke verbranding te krijgen. De eerste is om met een optimale verhouding tussen lucht en gas of olie te verkrijgen. Door het aandeel toegevoerde lucht op een minimum te houden wordt alle toegevoerde brandstof daadwerkelijk gebruikt in het verbrandingsproces.
 
Als tweede is het zeer belangrijk dat er van de gevraagde temperatuur en/of druk een terugkoppeling is naar het verbrandingssysteem; dit om er zeker van te zijn dat precies de juiste hoeveelheid lucht en brandstof naar de brander gaat.
 
De conventionele regeling om lucht en brandstof te mengen is dat er vaak wordt gewerkt met één servomotor en een mechanische koppeling tussen beide. Het spreekt voor zich dat met een standaard verhouding tussen lucht en brandstof geen optimale verbranding te verkrijgen is. Ook is een snelle responstijd op warmtevraag en drukverschillen met een conventionele regeling niet mogelijk, waardoor er of te veel, of te weinig brandstof naar de brander gaat. Het gevolg is dan dat de temperaturen te veel gaan fluctueren.
 
Autoflame heeft als eerste in de wereld een systeem ontwikkelt die de bovenstaande problemen te boven is gekomen. Autoflame doet dit onder andere door toepassing van de laatste micro processor technologieën.
 
Bokma Klimaat B.V. kan de conventionele regeling vervangen door een Autoflame besturing, waardoor u een lager energie verbruik krijgt. Onze monteurs kunnen na bijvoorbeeld het jaarlijks onderhoud aan uw ventilatorbrander, met behulp van het Autoflame besparingsprogramma aan u laten zien wat het verbruik gaat worden na installatie van een Autoflame besturing.
 
Vraag naar de mogelijkheden voor een Autoflame besturing voor uw brandersysteem.

Service number

Our certified service engineers can be called upon 24 hours per day. You can reach our service through our contact page or by phone:
+31(0)598 - 491400